Rakkaus parantaa,
rakkauden oppitunnit.

Mitä on rakkaus, entä rakastaminen? Miksi niin yksinkertainen asia on joskus niin vaikea? Miksi ihmeessä me ihmiset teemme asioista niin monimutkaisia, vaikka kuitenkin varmaa suurin osa ihmisistä toivoo, että asiat olisivat yksinkertaisia ja helppoja. Tämä koskee myös rakkautta, sen antamista ja vastaanottamista. Voisin kuvitella, että suurin piirtein jokainen toivoo saavansa elää onnellista ja tasapainoista elämää. No juu, elämme dualistisessa maailmassa ja kirkkaassa valossa varjotkin näkyvät parhaiten. Nyt ne juuri nousevatkin monella tavalla vahvasti pintaan.

Rakkauden olomuodot

Rakkaus on mielenkiintoinen asia. Täällä meillä maan päällä se saa monia muotoja ja monia asioita tehdään myös rakkauden nimessä. Rakkauden tunne puolisoa, lasta tai hyvää ystävää kohtaan on vähän erilainen. Kuitenkin kaikki on sitä samaa mahtavaa voimaa, joka vahvasti virratessaan usein aukaisee myös kyynelkanavat.

Itse olen kokenut muutaman viikon sisällä rakkauden voiman monenlaisissa olomuodoissa. Se voi tuottaa kipua, suurta autuutta ja riemua, kuin myös vahvaa vapautumista vanhoista alitajuisista esteistä.  Eräänä meditaatioviikonloppuna jokin alkoi nousta vahvasti pintaan ja se toi, ehkä sanoisin ahdistavan tunteen pintaan, joka sitten muotoutui erillisyyden tunteeksi. Lopulta pääsin tästä tasapainoon ja seuraava päivä tarjoilikin jo aivan muuta. Sydän aukesi todella vahvasti ja tunsin rakkauden virran hyvin voimakkaana, aivan ihanana tunteena. Siihen liittyi myös ilo ja riemu, aivan kuin erottamattomina osina. Tämä kokemus oli mielettomän hieno ja unohtumaton. Tällöin alkoi jo itää ajatus tekstistä, joka kertoo rakkauden voimasta.

Kokonaiseksi tulemisesta

Tekstiä rakkaudesta ei kuitenkaan alkanut syntymään. Siihen tarvittiin vielä yksi vahva kokemus. Tässä sitten nyt mietin, kuinka vahvasti itseäni maailmalle avaisin… Ehkä kokemus täytyy kuitenkin kertoa niin kuin se on, jotta toisin esiin edes vähän sitä mitä koin, palan sitä mahtavaa voimaa, joka meitä ympäröi ja joka meille on tarjolla, kun vain annamme ja sallimme sen tulla ja koskettaa.

Tilasin Tim Whildilta kristallin. Timin kristallit ovat hyvin vahvoja, valmiiksi ohjelmoituja ja ladattuja. Ja kyllä, ne todellakin ovat vahvoja. Tunsin tilaamani kristallin energian jo kun kaivoin sitä kääreistä esiin. Kristallithan ovat minulle nykyään todella monikäyttöisiä työkaluja. Ei ole kuitenkaan kauaa, kun en ymmärtänyt niistä mitään. Kauniitahan ne toki ovat ja ihania kotona. No, nyt on kokemuksen myötä käsitys vähän muuttunut tästäkin asiasta.

Innoissani, kuin lapsi jouluna, avasin siis pakettia. Paketissa tuli kaksi käärettä. Ensin avasin isomman, sen jonka energian tunsin heti vahvasti. Sen jälkeen aloin purkamaan pienempää yllätystä. Ja ihan sellaista yllätystä en kyllä odottanut. Aivan puskista, yhtäkkiä alkoivat kyyneleet väkisin tulvia pintaan. Tunsin hetkellisen vihlovan kivun kurkussa ja sydämessä, niiden yhteislinjassa. Miten liikuttikaan se vahva tunne sydämessä, että on rakkauden arvoinen, arvokas juuri sellaisen kuin on. Ei huono tässä ja tässä asiassa, vaan hyvin rakastettu. Vaikka se on teoriassa päivän selvää, niin onnekas on se, joka sen on saanut kokea syvällä tuolla jossain. Siellä missä kaikki on muilta piilossa. Tämä voi tuntua myös kummalliselta, mutta luulen, että jos antaudut, sallit itsesi mennä hyvin syvälle sydämeesi, sieltä saattaa löytyä kohta, johon on muilta pääsy kielletty. Ja jos sellainen on, onko sydämesi täysi auki?

Hyvin pitkällehän nämä asiat ovat piilossa myös itseltämme ja on helppo nauraa niille tai mitätöidä ne hörhöilynä tai turhana toimintana. Uskallustahan se vaatii myöntää oma haavoittuvuutensa, omat varjonsa, mutta voi pojat, se kyllä myös palkitsee. Tämän vahvan rakkauden kokemuksen jälkeen (vaikka se teki myös kipeää ja nostaa kyyneleen silmään edelleen) tunnen kuitenkin olevani aivan kuin kokonaisempi, hieman ehjempi jälleen. Valmiimpi katsomaan maailmaa avoimemmin, rakkaudellisemmin ja myös ymmärtävämmin silmin. Tunnen pystyväni myös olemaan asteen onnellisempi. Tällä kertaa kokemus oli siis hyvin parantava. Ymmärrän myös paremmin sitä prosessia, joka asiakkaani käyvät läpi tekemieni hoitojen aikana. Rakkauden energia on vahva, se usein liikuttaa, mutta se myös parantaa, voimaannuttaa, tuo iloa ja riemua ja tekee meidät kokonaiseksi jälleen.

Rakkautta päiviisi,

Sari